Musicplayer

What's happeningBen Rodenburg met Wolter Kroes on tour

Vanaf januari dit jaar ben ik met Wolter Kroes te zien in de Nederlandse theaters. Deze gehele tour zal ik spelen op 3 Le Monde saxofoons. De tenor is de Le Monde Sattelite Brass waar ik al enige tijd op speel. Op de Le Monde Global Vintage sopraan heb ik al enige tijd op gespeeld. Met deze sax heb ik ook in de theatertour met Waylon gestaan. Sinds kort is daar de Le Monde Sattelite Brass altsax bijgekomen.

 

Tijdens de theatertour zal ik vaak te horen zijn op alt. Aangezien ik eigenlijk geen echte altist ben wilde ik graag een sax hebben die makkelijk speelt.
Bij de importeur van Le Monde in Bergambacht kon ik diverse modellen en uitvoeringen proberen,  uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat de Satellite brass voor mij de ideale alt is.

In vergelijking met de andere altsaxofoons die ik tot heden bespeelde kan ik mijn lucht meer kwijt en het is makkelijker om er een vette toon op te krijgen. Aangezien ik tenorist ben is dit erg belangrijk als ik moet wisselen tussen alt en tenor.

Ik zit nu al een tijdje te denken om mijn huidige alt te gaan verkopen en dan de Le Monde te houden.
Aangezien dit mijn eerste eigen instrument is, en ik tot heden toch altijd erg tevreden ben geweest over dit instrument is deze stap behoorlijk groot.
Maar uiteindelijk gaat het er om hoe je er op speelt en waar je jezelf het beste op voelt, wellicht maak ik er iemand anders super blij mee als ik hem verkoop…

Data

27-01 Schouwburg Almere
08-02 Schouwburg Het Park Hoorn
09-02 Schouwburg Kunstmin Dordrecht
10-02 Stadsgehoorzaal Leiden
11-02 Chasse Theater Breda
22-02 Kennemer Theater Beverwijk
25-02 Stadsschouwburg Enschede
08-03 Theater Catellum Alphen aan de Rijn
10-03 Zaantheater Zaandam
15-03 Nieuwe Luxor Theater Rotterdam
17-03 Agora Theater Lelystad
23-03 Theater Geert Teis Stadskanaal
29-03 De Flint Amersfoort
30-03 T Speelhuis Helmond (n.i.v.)
31-03 Vredenburg Utrecht
03-04 Rijswijkse Schouwburg
04-04 De Goudse Schouwburg

 

www.benrodenburg.nl

 

Home | About B.I.N./E.M.C. | Contact | Newsletter | Log in | Oscreative webdesign |